-->

eCampus

Το Πρώτο Πλήρως Ψηφιακό Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Συνάντηση ενημέρωσης 11&14.07.23 Καστοριά


Την Τρίτη 11 Ιουλίου και Παρασκευή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του πρώτου Πανελλαδικά Ψηφιακού Πανεπιστημίου eCampus” στο πλαίσιο της  103ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Καστοριά. 

Ο καθηγητής κ.Θεόδωρος Θεοδουλίδης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της 103ης Συνόδου τοποθετήθηκε για την ανάγκη της ανώτατης εκπαίδευσης να ανταποκριθεί στην ψηφιακή εποχή και τις νέες τεχνολογίες εντάσσοντας τις άμεσα στην ακαδημαϊκή ζωή και ενημέρωσε τους 300 συμμετέχοντες για την επιτυχή μετάβαση του ΠΔΜ στην πλήρως ψηφιακή του εποχή μέσω του ψηφιακού Πανεπιστημίου eCampus.

Στη Συνάντηση του με τον Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο κ. Πρύτανης παρουσίασε το πλήρως ψηφιακό Πανεπιστήμιο eCampus τονίζοντας την σημασία της σωστής χρήσης της Τεχνολογίας στα Πανεπιστήμια για την διευκόλυνση της ακαδημαϊκής διακυβέρνησης και της αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ακολούθησε διαμοιρασμός του υλικού διάδοσης του Έργου τόσο στον κύριο Υπουργό όσο και στα μέλη των Πρυτανικών αρχών των Πανεπιστημίων που παραβρέθηκαν στην Σύνοδο.

 


Το Έργο έχει ως φορέα χρηματοδότησης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα” και συνολική χρηματοδότηση 1.184.000 € με διάρκεια υλοποίησης πράξης 28,9 μήνες. Το έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ανάδοχο εταιρία την YSOFT.